Порівняти моделі нашого огляду за технічними параметрами та цінами допоможе наочна таблиця біговелів для дітей віком від 2 років. Більше біговелів для самостійного вибору представлено у профільному розділі загального каталогу.

+4 фото
Ціна, варіативні забарвлення.
Істотних недоліків не виявлено.

Відносно недорогий біговел торгової марки Profi – це двоколісний персональний транспорт без педалей. Він підійде користувачам віком від 2 років і здатний витримати навантаження до 25 кг. Для готовності до таких Profi SMG1205A оснастили рамою зі сталі, яка поєднує доступність, стійкість до ударів та високу міцність. При цьому вага моделі вельми збалансована і становить 3.5 кг.

Зазначимо також, що у продажу зустрічаються модифікації з різним забарвленням рами: від універсальної чорної до яскравих версій — помаранчевої, червоної або рожевої.

Роль ходової частини транспортного засобу виконує пара спицевих 12-дюймових коліс. Це найпоширеніший розмір для біговелів, що забезпечує прийнятний накат і гарну керованість. Покришки тут гумові надувні: вони дають відмінне зчеплення з дорогою та непогано амортизують дрібні нерівності, сприяючи комфортній їзді не тільки ідеальним асфальтом. А той факт, що шини потребують періодичного підкачування та чутливі до проколів, можна розглядати як етап навчання та підготовки до підліткових та дорослих велосипедів.

Якщо бюджет на покупку біговела обмежений, то до Profi SMG1205A точно варто придивитися.

Ручне гальмо, литі диски.
Істотних недоліків не виявлено.

Модель торгової марки Kettler призначається для дітей віком від 2 до 4 років. Біговел передбачає регульовану висоту сидіння, що дає можливість підібрати оптимальну посадку навіть для ширшого вікового діапазону (судячи з відгуків до 5 років).

Kettler Speedy 12.5 можна вважати повноцінним попередником звичайного 2-колісного велосипеда. Підтверджує це наявність ручного гальма (тригерний втулковий механізм) на заднє колесо. Зрозуміло, що малюкові простіше гальмуватиме просто ногами, але для підготовки до більш дорослих транспортних засобів і кращого контролю швидкості руху, таке оснащення точно не буде зайвим.

За високу надійність моделі відповідає міцна сталева рама та 12-дюймові колеса з литими дисками та гумовими покришками, що не потребують обслуговування та стійкі до проколів.

До недоліків належить не найлегша вага в 5 кг: Вона точно не стане проблемою для батьків, але, ймовірно, у найменших райдерів можуть виникнути труднощі із занесенням на високі бордюри. У будь-якому разі Kettler Speedy 12.5 — цікавий біговел з гарним співвідношенням ціни та якості.

+19 фото
+5 відео
Рама з магнієвого сплаву, литі диски, дзвінок.
Істотних недоліків не виявлено.

Біговел бренду Kinder Kraft вирізняється своїм стильним зовнішнім виглядом, який у 2021 році був удостоєний нагороди за дизайн Red Dot Award. При цьому журі було відмічено не лише приємне поєднання кольорів рами, але й увага виробника до безпеки. Так, у конструкції Kinder Kraft Goswift переважають округлені кути, що покликане знизити травматичність. Плюс заявлений обмежений радіус повороту керма, а значить користувач-початківець не зможе робити занадто різкі маневри, що загрожують падіннями.

Ще одна фішка моделі – рама з магнієвого сплаву. За міцністю, надійністю та довговічністю вона не поступається сталі, але відчутно легше цього металу. Так, загальна вага транспортного засобу становить 3.8 кг.

Раму біговела доповнюють 12-дюймові колеса з невибагливими литими дисками та гумовими покришками, що не потребують підкачування. Також заявлено використання якісних підшипників спортивного класу: аналогічні зазвичай встановлюються в трюкові самокати. Вони сприяють легкому розгону та характеризуються гарною довговічністю.

До приємних бонусів оснащення, крім звичних м'яких грипс, належить комплектний дзвінок. Дитина зможе «побібікати» перехожим чи іншим райдерам.

Kinder Kraft Goswift – класний біговел на вікову групу від 2 до 4+ років, що поєднує привабливість, безпеку та загальну надійність.

+65 фото
+6 відео
Трансформація з 3-колісного у двоколісний біговел, підставка для ніг, варіативні забарвлення, комплект наклейок для рами.
Важкий (6.3 кг).

Головна фішка біговела бренду TRYBIKE – це можливість трансформації. Стандартно він є триколісною моделлю. Вона рекомендована для дітей навіть молодше 2 років. Це гарний перший транспорт для освоєння базових навичок катання, адже тут не потрібно ні крутити педалі, ні рівновагу тримати.

Коли райдер освоїться, TRYBIKE TBS-3 можна перетворити на традиційний 2-колісний біговел. Його вдасться використовувати ще кілька років, адже модель підтримує регулювання висоти керма (від 54 до 61 см) та сидіння (від 30 до 45 см). Щоправда, перед покупкою рекомендуємо переконатися, що комплект запчастин для трансформації включений продавцем у комплектацію.

Модель оснастили 12-дюймовими надувними колесами, що покликані згладжувати незначні нерівності дорожнього полотна. Хоча диски тут не литі, але зроблені зі сталі, що підвищує їхню стійкість. З металу виконана і рама, при цьому до її фішок належить продумана конструкція із заниженим центром ваги та підставкою для ніг. Остання допоможе навчитися тримати баланс, а вже досвідченим користувачам додасть зручності при їзді.

У продажу біговел зустрічається у різних варіантах забарвлення рами. Є як універсальні рішення (білий і темно-сірий колір), так і яскраві (зелений, червоний, синій). А щоб дитина отримала ще більш індивідуальне оформлення, в комплектацію входить набір стікерів (наклейок).

Мінус моделі – велика вага триколісної варіації (6.3 кг). В іншому TRYBIKE TBS-3 — оригінальний біговел-трансформер, який по суті є двома дитячими транспортними засобами і забезпечить плавний перехід між ними.

+31 фото
+3 відео
Легка вага (1.9 кг), литі диски, варіативні забарвлення.
Істотних недоліків не виявлено.

Біговел бренда Cruzee є однією з найлегших моделей, що передбачає металеву раму. Тут її роль відведена анодованому алюмінію, який не боїться корозії та забезпечує гарну довговічність (її непрямим підтвердженням виступає довічна гарантія на всі деталі транспортного засобу та заводський брак).

Cruzee UltraLite Balance Bike важить всього 1.9 кг, тож «тягатися» з ним буде нескладно ні батькам, ні юному райдеру. Легкість також сприяє підвищенню безпеки. При падіннях удар об раму буде не таким сильним, та й маленький користувач без проблем вибереться з-під свого транспорту при завалі на бік.

Виробник рекомендуємо модель для дітей зростом від 60 до 125 см, що, як правило, навіть із запасом перекриває вікову групу 2-4 роки. Також заявлено розширений діапазон регулювань висоти керма та сидіння — відповідно 10 і 23 см. А для підлаштування під конкретного користувача не потрібні якісь спеціальні інструменти.

Біговел отримав 12-дюймові колеса із стійкими до ударів литими дисками та гумовими покришками, які не потребують підкачування. Також тут присутні якісні підшипники, які не потребують обслуговування.

Cruzee UltraLite Balance Bike — вибір для тих, хто хоче легкий біговел. Плюс виробник пропонує модель у 9 варіантах забарвлення рами, що дає змогу батькам взяти саме ту версію, яка до душі їхньому чаду.