Наші експерти підготували добірку накладних навушників з великим часом автономної роботи, а ознайомитися з усіма доступними асортиментами моделей on-ear можна в загальному каталозі.

+25 фото
+6 відео
Технологія DSEE, функція EQ Custom, мультипідключення, голосове управління, швидка зарядка, невелика вага, Fast Pair.
Не виявлені.

Навушники Sony WH-CH520 при всій своїй доступності мають прогресивний функціонал і гарантують високу якість звучання. Технологія покращення звуку DSEE дає змогу повністю розкрити потенціал навіть при прослуховуванні аудіофайлів у стиснутому форматі, відновлюючи всі деталі оригінального запису. З навушниками Соні не потрібно думати про відповідність звуку вашим очікуванням, оскільки користувач може вибрати один із готових пресетів або створити власні з функцією EQ Custom у програмі Sony Headphones Connect. Незалежно від навколишнього середовища накладні навушники адаптуються під музику, розмову по телефону, ігри та навчання. Вбудований мікрофон працює в парі із системою шумозаглушення.

Навушники Sony WH-CH520 позбавлені дротів і можуть підключатися через модуль Bluetooth одночасно до двох пристроїв. При цьому система автоматично визначає, який пристрій активний і перемикається на нього, наприклад, при вхідному дзвінку на смартфон. Функція Swift Pair забезпечує спрощене поєднання з гаджетами під управлінням Windows 10 і 11. Якщо руки зайняті, можна скористатися допомогою голосових помічників. Google та Siri завжди готові управляти треками, календарем, нагадуваннями, надсилати повідомлення.

Користуватися навушниками можна протягом 50 годин, тому навіть тривалі поїздки не застануть вас зненацька. В екстрених випадках достатньо знайти розетку на 3 хвилини, щоб отримати ще 1,5 години автономності. Комфортній експлуатації сприяють м'які амбушюри, компактна конструкція на основі динаміків 30 мм та мінімальна вага 147 г. Функція Fast Pair дає змогу швидко визначити місцезнаходження навушників.

+18 фото
+22 відео
Піна з ефектом пам'яті, 3 режими шумозаглушення, звук HI-RES, розширений частотний діапазон, комбіноване підключення, швидка зарядка.
Чи не виявлені.

Накладні навушники ANKER SoundCore Life Tune виготовлені з металу, пластику і шкіри, тому мають відмінну міцність і приємні тактильні відчуття. Поворотні чаші на шарнірах забезпечують рівномірне притискання до голови, а піна з ефектом пам'яті гарантує комфортну посадку та щільність прилягання. Таким чином створюється максимально закрита конструкція, яка сприяє кращому сприйняттю музики та спілкуванню в режимі гарнітури.

Система активного шумозаглушення на основі зовнішнього та внутрішнього мікрофонів, за заявою виробника, ефективно поглинає до 95% зовнішніх перешкод і навіть розпізнає їх тип. Користувач може вибрати один із трьох режимів (вулиця, транспорт, приміщення), щоб усунути характерні умовам звуки вітру, двигуна, голосів. Навушники відмінно підійдуть для подорожей будь-яким транспортом, навчання, роботи в офісі та просто розваг.

ANKER SoundCore Life Tune виділяються високою якістю звуку HI-RES та широким частотним діапазоном 16 – 40000 Гц. Навушники добре підходять під драйвовий рок, електроніку та інші динамічні жанри. Перше місце тут займають баси, які досить насичені на будь-якому рівні гучності. Середні частоти також добре виділені та доповнюють загальну картину. Високі розширені і дають змогу насолодитися інструментальною пишністю класики.

Комбіноване підключення забезпечує сумісність із мобільними гаджетами та прогресивною аудіотехнікою. При з'єднанні зі смартфоном по блютуз можна прослуховувати композиції з потокових сервісів без стиснення, а дротове з'єднання розкриє потенціал професійних аудіопрогравачів.

Автономність навушників досягає 40 годин при прослуховуванні музики з увімкненим шумозаглушенням, а без нього показник збільшується до 60 годин, чим може похвалитися небагато моделей. Швидка зарядка також є – 4 години незалежності за 5 хвилин.

+19 фото
+42 відео
Вінтажний дизайн, джойстик для управління, підключення до інших навушників по кабелю, автономність до 80 годин, швидка та бездротова зарядка.
Ні ANC.

Бренд Marshall - визнаний стандарт у світі музичного обладнання. Навушники лінійки Major — одні з найпопулярніших у модельному ряду легендарної британської компанії та радують знавців гарного саунду вже понад 10 років. У 2020 році виробник представив вже 4-те покоління Major, і ми просто не змогли оминути його.

Major IV зберегли неповторну естетику Marshall. Це все ті ж вінтажні квадратні з легким закругленням чаші з тисненням під шкіру чорного або коричневого кольору, поєднані з практичною металевою дужкою.

Модель дуже зручно сидить на голові і зовсім не тисне: її можна не знімати довгий час, хоча влітку може бути спекотно через щільний шкірозамінник, що покриває амбушюри. Чаші складані, але не поворотні, втім завдяки компактності це не створює проблем для зберігання і транспортування.

Навушники комплектуються двома дротами – USB-C для зарядки та знімним 3.5 мм, щоб можна було слухати музику по-старому, а ще ділитися нею з друзями, підключившись до інших навушників.

На правому «вусі» можна знайти порт для зарядки, аудіороз'єм та джойстик — традиційний для бренду елемент управління гучністю, перемиканням треків, паузою та голосовим асистентом. Тут же ховається індикатор вмикання/синхронізації.

Звук у Major дуже солідний. На відміну від багатьох інших навушників вони не прагнуть прикрасити музику, композиції звучать максимально достовірно. Це справжні навушники для музики, хоча їх легко використовувати і для перегляду відео, розсинхрону між звуком і відео немає. Голоси чути чітко, а вибухи — гучно.

Мікрофон теж непоганий. Співрозмовник чутиме вас розбірливо в тихій обстановці, але при навколишньому шумі якість передачі мови прогнозовано падатиме.

Автономність у Major IV б'є всі рекорди – 80 годин прослуховування музики на одному заряді. При цьому, на зарядку піде всього 3 години, а за 15 хвилин їх можна зарядити на 15 годин прослуховування, крім того, навушники чудово дружать з будь-яким зарядним бездротовим пристроєм стандарту Qi. Хоча, відверто кажучи, краще б замість швидкої зарядки, виробник потурбувався про ANC. Тим більше, що автономність у моделі і так чудова, а ось відсутність шумозаглушення безумовно недолік для сучасних Bluetooth навушників.

Незважаючи на дуже непогану пасивну шумоізоляцію та запас гучності, слухати музику у метро чи на жвавій вулиці в Major IV буде проблематично. Правда, проблема вирішується доплатою в 100 $, а точніше покупкою Marshall Monitor II, але в цьому разі доведеться пожертвувати розкішною автономністю. Ось така дилема.

А загалом Marshall Major IV — чудові навушники для меломанів. Головні їхні переваги — зовнішня автентичність, звучання та тривала автономна робота — переважують недоліки, роблячи їх зовсім незначними.

+51 фото
+7 відео
Комбіноване підключення, Bluetooth 5.3, складана конструкція, мультипідключення, голосове управління, швидка зарядка, шумозаглушення Smart Ambient, звук JBL Pure Bass.
Не виявлені.

Навушники JBL Tune 670NC характеризуються продуманим функціоналом та дизайном, який отримав нагороду Reddot Winner 2023. М'яке оголов'я та поворотно-складана конструкція чашок дає змогу компактно упаковати їх у сумку або рюкзак, а також забезпечує зручну посадку на голові з оптимальною притискною силою.

У плані підключення також було прийнято правильні рішення. Тут встановлений найновіший модуль бездротового зв'язку Bluetooth 5.3, який характеризується стабільністю синхронізації з гаджетами та передачею аудіосигналу з мінімальним стисненням та затримками. Таким чином, якість музики завжди буде високою. Більше того, навушники можна підключити одночасно до двох джерел, наприклад, планшета та смартфона. Виробник передбачив дротове підключення до пристроїв, які не оснащені бездротовим модулем.

Накладні закриті навушники характеризуються гарним рівнем адаптації під навколишнє середовище. Активне шумозаглушення Smart Ambient допоможе зосередитися на голосовому спілкуванні та прослуховуванні музики в шучних місцях. Якщо ви не хочете абстрагуватись від реальності, то допоможуть режими Ambient Aware та TalkThru, які адаптують передачу звуків з урахуванням зовнішніх факторів. Персоналізувати роботу аудіопристрою можна через програму JBL Headphones. Тут доступний вибір налаштувань еквалайзера та можливість ручного регулювання, щоб отримати ідеальне звучання саме за стандартами користувача. І, нарешті, звук JBL Pure Bass, який є стандартом не тільки для любителів низькочастотної ритмічності, а й професійного використання на концертах. Загальна гучність досить гарна, щоб отримати насолоду від музики будь-якого жанру і при цьому не зіпсувати собі слух. Приємним доповненням є підтримка голосового управління за допомогою Google та Siri, які стануть у нагоді під час керування автомобілем або готування на кухні.

JBL Tune 670NC є навушниками-довгожителями, здатними прокрутити 70 годин улюблених треків на одному диханні. Цього цілком достатньо для тижневого використання, а швидка п'ятихвилинна зарядка подарує ще 3 години автономності, якщо забули простежити за рівнем життєздатності батареї.

+13 фото
+19 відео
8 вбудованих мікрофонів, динамічне шумозаглушення, розширений частотний діапазон, сенсорне управління, мультипідключення, швидка зарядка.
Відсутність кодека aptX.

Навушники Huawei FreeBuds Studio буквально наповнені технологіями і надають користувачеві цікаві можливості в плані налаштування звучання та управління. У навушниках реалізована система активного шумозаглушення, яка може працювати в динамічному режимі на основі даних відразу з 8 вбудованих мікрофонів. Останні гарантують безпрецедентну передачу голосу під час спілкування, а щоб підвищити чіткість мови співрозмовника, достатньо включити відповідну функцію в програмі AI Life. Там користувач може виставити фіксований режим роботи шумозаглушення в залежності від обстановки – комфорт, звичайний і ультра. Якщо потрібна нормальна орієнтація у просторі, то натисканням кнопки на чаші активується режим прозорості (звукопроникності).

Huawei FreeBuds Studio виділяються деталізацією контенту, що відтворюється (4 – 48000 Гц) . Тут є реалістичний бас, насичені середні частоти і м'які високі, щоб не різало слух навіть на максимальній гучності. За бажанням можна посилити НЧ або ВЧ у додатку.

Логічною здається підтримка фірмового кодеку L2HC, яка дійсно забезпечує відмінне звучання і мінімальні затримки, але тільки за умови аналогічних можливостей пристрою, що передається, що зустрічається не часто. Враховуючи ціновий сегмент, гарним рішенням міг стати хоча б aptX, але його в навушниках немає, тому доведеться задовольнятися найпростішим AAC.

Управління навушниками здійснюється через сенсорну панель зі звичними свайпами, які дають змогу змінити гучність, перемикати треки, відповідати на дзвінки та відхиляти їх. Відсутність дії на одиночний дотик виключає фантомні спрацьовування.

Синхронізація з технікою виконується по блютуз, і можна одночасно законектитися до двох пристроїв з наступним перемиканням між ними за потребою. Користувач може дивитися фільм на телевізорі або грати на планшеті та швидко відповісти на дзвінок, що надходить на смартфон.

Заряду батареї вистачить на 24 години, що цілком нормальний показник, хоч і сильно поступається конкурентам. Але ситуація виправляється швидкою зарядкою, яка за 10 хвилин подарує 5 – 8 годин життя пристрою. Повний цикл поповнення енергії також тішить – лише 1 година.