Україна
Каталог   /   Годинники, прикраси й аксесуари   /   Годинники   /   Наручні годинники

Порівняння Casio SGW-100-2B vs Casio SGW-100-1V

Додати до порівняння
Casio SGW-100-2B
Casio SGW-100-1V
Casio SGW-100-2BCasio SGW-100-1V
Порівняти ціни 11Порівняти ціни 14
Відгуки
ТОП продавці
Статьчоловічічоловічі
Країна походження брендуЯпоніяЯпонія
Механізм
Тип механізмукварцовікварцові
Точність хода+/- 20 с/міс+/- 20 с/міс
Джерело ходу (живлення)
батарейка /CR2025/
батарейка
Циферблат
Тип циферблатацифровийцифровий
Колір
чорний
 
Підсвічуванняелектроннеелектронне
Функції та можливості
будильник /5 шт/
секундомір
таймер
день тижня
дата (число місяця)
світовий час /29 часових поясів/
компас /від 0 до 359°/
термометр /від -10 до 60℃/
будильник
секундомір
таймер
день тижня
дата (число місяця)
світовий час
компас
термометр
Корпус та ремінець
Форма корпусакруглакругла
Матеріал корпуса
пластик /безель: алюміній/
пластик /безель: алюміній/
Колір корпусачорний з синімчорний з сріблястим
Матеріал скламінеральнемінеральне
Ремінецьремінець каучукремінець каучук
Колір ремінцячорнийчорний
Застібкакласична (з пряжкою)класична (з пряжкою)
Інше
Захист від води200 WR / 20 ATM200 WR / 20 ATM
Морозостійкі
 /до -10°C/
Діаметр / ширина48 мм44 мм
Товщина13 мм13 мм
Вага55 г55 г
Дата додавання на E-Katalogжовтень 2015лютий 2014

Колір циферблата

Колір фону циферблата годинника. Вказується для моделей зі стрілочними або комбінованими циферблатами (див. «Тип циферблата»); в суто електронних моделях, зазвичай, використовується або сіра підкладка (для звичайних ЖК-дисплеїв), або темна основа (для світлодіодних).

Найбільшою популярністю у сучасних годинах користуються циферблати чорного, білого, сріблястого і синього кольорів. Однак, крім цього, у продажу можна зустріти і інші відтінки — зокрема, бежевий, жовтий, зелений, золотистий, коричневий, червоний, помаранчевий, рожевий, сірий і фіолетовий. Особливий випадок являють собою годинник зі склом-хамелеонами (див. нижче).

Деякі моделі випускаються в кількох варіантах забарвлення, в таких випадках ці варіанти перераховуються через кому — наприклад, «білий, червоний, сріблястий». Якщо циферблат розфарбований одночасно в 2 або 3 кольори, вони вказуються як поєднання, наприклад, "білий з червоним" або "білий з жовтим і червоним". А до різнобарвним...належать моделі, в яких для циферблата використовується більше 3 кольорів.

Колір корпуса

Основний колір корпуса годинника.

Сучасні годинники досить різноманітні за варіантами забарвлення. Найбільшого поширення отримали моделі у відтінках «нержавіюча сталь», золотистому і чорному; однак, крім цього, у продажу можна зустріти, зокрема, білі, жовті, зелені, коричневі, червоні, помаранчеві, рожеві, сріблясті, сірі, сині і фіолетові корпуси.

Загалом, колір корпуса — досить очевидний параметр; відзначимо лише деякі нюанси, пов'язані з маркуванням:

— До різнокольорових належать моделі, в яких немає чітко вираженого основного кольору. Якщо такий колір є — в характеристиках вказується саме він. А для двоколірних корпусів при цьому може уточнюватися додатковий колір, наприклад, «нержавіюча сталь з золотистим» або «чорний з синім»

— Сріблястими, крім іншого, вважаються пластикові корпуси без додаткового забарвлення.

— «Нержавіюча сталь...» в даному випадку — це колір, а не матеріал; такий відтінок можуть мати вироби з інших металів (наприклад, алюмінію і титану), не доповнені покриттям PVD (див. «Покриття корпусу»). А корпуси золотих годинників, зі свого боку, не обов'язково робляться саме золотистими — в ювелірній справі використовуються також червоне і біле золото.

— Камуфляжне забарвлення вказується окремо — такі годинники позначаються як «мілітарі», а тут, знову ж таки, наводиться основний відтінок забарвлення. Проте не кожна модель «мілітарі» має камуфляж саме на корпусі; детальніше див. нижче.

Морозостійкі

Годинники, які мають підвищену стійкість до низьких температур повітря.

Подібні умови не сприятливі ані для механічних, ані для кварцових годинників: у «механіці» холод змінює властивості окремих деталей і призводить до розсинхронізації механізму, а в кварцових годинниках він може ще й прискорювати розрядження батареї. Щоб уникнути цих неприємностей у сучасних годинниках можуть передбачатися різні конструктивні особливості, що знижують вірогідність збоїв у холодну погоду. Це, як мінімум, покращена термоізоляція корпусу; а в моделях зі стрілками (у тому числі кварцових) для окремих деталей механізму можуть також використовуватися особливі матеріали з мінімальним коефіцієнтом теплового розширення.

Окремо варто нагадати, що годинники зазвичай носяться впритул до тіла (руки), а в холодну погоду вони найчастіше ще й прикриті рукавом одягу — у результаті температура в місці знаходження годинника помітно вища, ніж у навколишнього повітря. А додатковий термозахист помітно впливає на вартість. Із цієї причини спеціально шукати морозостійкий годинник має сенс у тому випадку, якщо його планується використовувати у «суворих» умовах — за частеньких морозів до -30 °С і вище, під час альпіністських сходжень, тривалих (більше декількох діб) зимових походів тощо. А для повсякденного використання у відносно м'якому кліматі цілком підходять і звичайні, не морозостійкі моделі.

Діаметр / ширина

Номінальний розмір корпуса годинника в діаметрі (для круглих корпусів) або в ширину (для інших варіантів — див. «Форма корпуса»). У найбільш мініатюрних сучасних моделях цей розмір становить 21 – 25 мм і навіть менше, серед найбільш великих зустрічаються корпусу на 46 – 50 мм і навіть більші.

Більш великі годинники зручніше в тому плані, що на них краще видно показання циферблата, а в конструкції простіше передбачити різні додаткові функції. З іншого боку, невеликі годинник виглядають акуратніше і створюють менше дискомфорту безпосередньо при носінні. Крім того, жіночі моделі (див. «Стать») традиційно робляться більш мініатюрними, ніж чоловічі. Так що вибір за даним показником залежить в основному від передбачуваної специфіки застосування: наприклад, для активного відпочинку і туризму найкраще підходять великі корпуси, розміром близько 41 – 45 мм, для побутового носіння (незалежно від статі) — близько 31 – 35 мм, а в якості аксесуару до вечірньої сукні швидше будуть доречні невеликі годинник на 30 мм і менше.

Також зазначимо, що з цим показником пов'язаний розмір сумісного ремінця/браслета — докладніше див. «Ширина ремінця».
Динаміка цін
Casio SGW-100-1V часто порівнюють