Україна
Каталог   /   Аудіотехніка   /   Навушники

Порівняння Apple AirPods Pro 2nd gen USB-C vs Apple AirPods Pro 2nd gen

Додати до порівняння
Apple AirPods Pro 2nd gen USB-C
Apple AirPods Pro 2nd gen
Apple AirPods Pro 2nd gen USB-CApple AirPods Pro 2nd gen
Порівняти ціни 71Порівняти ціни 35
Відгуки
0
0
0
1
ТОП продавці
Головне
Навушники були перероблені, щоб забезпечити вдвічі більше активного шумоподавлення та отримання об'ємного звуку завдяки новому чіпу H2. Adaptive Transparency зменшує зовнішній шум, а Personalized Spatial Audio занурює вас у звук.
Наявність внутрішнього та зовнішнього мікрофонів для покращеного активного шумоподавлення. Адаптивний еквалайзер. "Прозорий" режим дозволяє чути, що відбувається довкола. Підтримка голосового асистента Apple Siri. Спільний доступ до аудіо.
Підключення та конструкція
Конструкція
внутрішньоканальні
внутрішньоканальні
Мікрофонвбудований у корпусвбудований у корпус
Тип підключеннябездротовібездротові
Підключення
Bluetooth v 5.3
Bluetooth v 5.3
Характеристики
Звукстереостерео
Тип випромінювачівдинамічнідинамічні
Характеристики мікрофона
Шумопоглинання мікрофонаENCENC
Відключення мікрофона
Функції та можливості
Регулювання гучності
 /сенсорні жести/
 /сенсорні жести/
Автопауза
Шумозаглушення
ANC /гібридний/
ANC /гібридний/
Прозорий режим
Голосовий асистентApple SiriApple Siri
Живлення
Джерело живленняакумуляторакумулятор
Час роботи (музика)6 год6 год
Час роботи (розмова)4.5 год4.5 год
Час роботи (з кейсом)
30 год /24 год розмов/
30 год /24 год розмов/
Швидка зарядка5 хвилин на 1 годину роботи5 хвилин на 1 годину роботи
Бездротова зарядка
Вхід зарядкиUSB CLightning
Інше
Сенсорне управління
Захист від вологиIP54IPX4
Вага5 г5 г
Комплектація
силіконові насадки
кейс-зарядка
силіконові насадки
кейс-зарядка
Колір корпусу
Дата додавання на E-Katalogвересень 2023вересень 2022

Відключення мікрофона

Можливість відключити власний мікрофон навушників за допомогою спеціальної кнопки перемикача.

Ця функція актуальна в основному для розмов по телефону, Скайпу і т. ін. Вона стане в нагоді в ситуаціях, коли потрібно відволіктися від основної розмови і сказати щось, що не потрібно чути співрозмовника. Вимкнути мікрофон при цьому простіше і надійніше, ніж прикривати рукою або від'єднувати навушники цілком.

Зазначимо, що можливість відключення мікрофона може передбачатися у самій програмі для спілкування (те ж Skype, наприклад). Однак, знову ж таки, скористатися вимикачем на навушниках буває зручніше.

Вхід зарядки

Тип роз'єму, який використовується для зарядки вбудованого акумулятора навушників, точніше — для підключення зовнішнього зарядного пристрою. Роль такого пристрою може грати мережевий або автомобільний адаптер, повербанк чи навіть USB-порт ПК або ноутбука (за наявності відповідного кабелю). При цьому в true wireless моделях (зустрічаються з довгою ніжкою, короткою ніжкою, < a href="/list/239/pr-46359/">без ніжки, з завушним кріпленням та кліпси (Clip-on)) дріт зарядного пристрою підключається до спеціальної док-станції, куди на час зарядки вкладаються «вуха» (при цьому сама станція зазвичай має власний акумулятор і може працювати як автономний повербанк). А в бездротових і комбінованих рішеннях більш традиційної конструкції вхід зарядки нерідко розташовується на самому корпусі навушників. Що стосується роз'ємів, то найбільш поширені такі варіанти:

microUSB. Зменшена версія USB-роз'єму, яка створена для портативних пристроїв. З'явилася досить давно, проте не втрачає популярності і у наш час, використовується абсолютною більшістю виробників.

USB-C. Мініатюрний USB-роз'єм, який позиціонується в тому числі як потенційний спадкоємець microUSB. На відміну від попередника, має двосторонню конструкцію, завдяки якій штекер можна вставити в гніздо будь-яким боком. Поки що зустрічається відносно рідко, проте з великою вірогідністю в найближчі роки ситуація зміниться.

Lightning.... Фірмовий роз'єм компанії Apple. Як і USB-C, має двосторонню конструкцію, при цьому дещо зручніший і надійніший, однак застосування Lightning обмежується власне продукцією компанії Apple і бренду Beats, який їй належить.

Захист від вологи

Наявність у навушників спеціального захисту від вологи й пилу; також у цьому пункті може уточнюватися рівень такого захисту згідно стандарту IP.

Далеко не всякі навушники із захистом від вологи допускають повне занурення у воду, проте в цьому разі це зазвичай і не потрібно — захист від води призначений здебільшого для безпечної експлуатації під час дощу (або під час занять спортом, коли користувач сильно потіє). А ось конкретний ступінь такого захисту в різних моделях може значно відрізнятися, і тут найзручніше оцінювати його за маркуванням IP. Таке маркування складається з букв IP і двох цифр; стійкість до вологи описує друга, остання цифра, і в сучасних навушниках можна зустріти такі варіанти:

— 2. Захист від вертикальних крапель води в робочому положенні й при відхиленні пристрою на кут до 15° від цього положення. Мінімальний показник, що дає змогу говорити про стійкість до дощу (однак без сильного вітру).
— 3. Захист від бризок, що падають вертикально або під кутом до 60° до вертикалі. Забезпечує стійкість до дощу середньої інтенсивності за умови сильного вітру.
4. Захист від бризок з будь-якого напрямку. Таким навушникам дощ середньої інтенсивності не страшний незалежно від сили вітру
5. Захист від водяних струменів з будь-якого напрямку. Дає змогу витримувати поєднання сильного вітру зі зливою.
6. Захист від сильних водяних струменів. Вважається мінімальним рівнем, що дає можливість безпечно плавати (з головою над поверхнею води) в навушниках.
7. Можливість короткочасного (не більше пів години) занурення під воду на невелику глибину (не більше 1 м); постійна робота в режимі занурення не передбачається. У таких навушниках можна вже не тільки плавати, але й занурюватися під воду на невелику глибину (занурюватися з головою), однак для повноцінного пірнання вони не підходять.
8. Найвищий рівень захисту від вологи, що зустрічається в сучасних навушниках (хоча в теорії є і більш високий, 9 рівень). Допускає тривале (більше 30 хв) занурення під воду на глибину 1 м і більше й навіть постійну роботу під водою. І хоча останнє для навушників не особливо актуально, проте подібний ступінь захисту дає можливість безпечно плавати й навіть пірнати. Однак варто враховувати, що конкретні обмеження щодо застосування таких навушників можуть бути різними, їх обов'язково потрібно уточнити за інструкцією.

Що стосується захисту від пилу (його позначає перша цифра в маркуванні IP), то його рівень в сучасних «вухах» вказується в основному в тих випадках, коли він відповідає рівню 4 (захист від предметів товщиною 1 мм і більше), 5 (допускається попадання деякої кількості пилу, що не впливає на роботу пристрою) або 6 (повний захист від пилу). Також відзначимо, що замість цієї цифри може стояти буква «Х» — наприклад, ІРХ7; це означає, що офіційна атестація на стійкість до пилу для цієї моделі не проводилася. Однак цю стійкість у багатьох випадках можна оцінити за ступенем захисту від вологи: так, пристрої з вологостійкістю на рівні 7 або 8 за визначенням не пропускають воду — а значить, пил їм також не страшний.
Динаміка цін
Apple AirPods Pro 2nd gen USB-C часто порівнюють
Apple AirPods Pro 2nd gen часто порівнюють